Prolećno uređenje opštine Vrbas na blizu 70 lokacija

Na više od 70 lokacija u gradu i u pet naselja opštine Vrbas danas je počela velika akcija prolećnog uređenja. Više od 600 građana, radnika javnih preduzeća i opštinskih službi, Opštinskog veća i članova udruženja građana, uklonili su smeće, pokosili travu i orezal drveća u brojnim gradskim parkovima i na zelenim površinama, a mehanizaciju i drugu opremu za rad obezbedile su pojedine lokalne kompanije.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, koji je zajedno sa građanima učestvovao u akciji čišćenja, istakao je da su građani pokazali veliku ekološku svest i privrženost zajednici. „Čist i uređen Vrbas je glavni zadatak svih nas. Radnici naših komunalnih službi su svakodnevno angažovani na uređenju grada. Današnja akcija, u koju je uključeno više od 600 Vrbašana, predstavlja dodatni doprinos uređenju i unapređenju životnog ambijenta u samom gradu, ali i svim naseljenim mestima. Rebalansom budžeta predvideli smo 110 miliona dinara za komunalne poslove. U sklopu ovog iznosa značajnu stavku predstavlja održavanje zelenih površina i čistoće na javnim površinama. Zahvaljujem se svima koji su se uzeli učešće u današnjim aktivnostima, a u budućnosti planiramo i druge zajedničke akcije u interesu građana“, rekao je Rojević.

Direktor JKP „Komunalac“ Igor Škundrić istakao je da je zahvaljujući masovnosti akcije urađen u rekordnom vremenu veoma veliki i značajan posao. „Očistili smo i uredili brojna mesta koja ne ulaze u redovan ugovor i plan održavanja zelenih površina između našeg preduzeća i lokalne samouprave, što nam je posebno važno. Ovo je odličan primer efikasne saradnje konumlanog preduzeća i građana, kako možemo pomoći jedni drugima, jer imamo zajednički cilj da živimo u čistom gradu i čistim selima“, rekao je Škundrić.