Junski festival – Književni program Mirjane Bobić Mojsilović

Sinoć je u Vrbasu na Trgu Nikole Pašića otvoren Junski festival, manifestacija posvećena kulturi, tradiciji, umetnosti i gastronomiji osmišljena da sadrži po nešto za građane svih generacija. Svoje književno stvaralaštvo predstavila je Mirjana Bobić Mojsilović, novinarka i spisateljica iz Beograda,  iza koje je 12 romana rasprodatih u, za naše prilike, velikim tiražima. Bobić Mojsilović je ipak Vrbašankama i Vrbašanima više predstavila svoju poeziju. Moderator književne večeri bio je Branislav Zubović iz Javne biblioteke „Danilo Kiš“.

Prethodno je održan program za najmlađe uz učešće dva dečija pesnika Branka Stevanovića i Dušana Pop Đurđeva. Oni su mailšanima govorili svoju poeziju, nakon čega je priređena i dodela nagrada literarnog i likovnog konkursa vrbaske Biblioteke na temu „Daj mi krila jedan krug“  za učenike osnovnih i srednjih škola i štićenike Udruženja za pomoć MNRO „Kućica“.

Junski festival otvorila je direktorka Turističke organizacije opštine Vrbas, Marija Zlatović Aresnijević, koja je najavila brojne progame do srede 16. juna. Održano je i predavanje o tambiraškoj muzici na kom je govorio Boro Vojinović.