Položen kamen temeljac za izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je kamen temeljac za izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, za koji je Pokrajinska vlada obezbedila 160 miliona dinara, istakavši da će na zgarištu starog objekta, koji je 2016. izgoreo u požaru, do kraja ove godine biti podignut novi centar kulture ovog mesta.

„Za duh jednog naroda najvažnije je očuvanje i promocija kulture i njenih stvaralaca i to ćemo raditi i u novom kulturnom centru, za koji smo se zajedno borili i danas položili kamen temeljac. Za nekoliko meseci imaćemo novi objekat koji će biti na ponos cele opštine Vrbas“, izjavio je Mirović i dodao da će Pokrajinska vlada podržati i rekonstrukciju trga u tom vrbaskom selu.

On je rekao da će Ravno Selo dobiti sjajno mesto za kulturne sadržaje kao i to da će vodeća kulturna manifestacija „Ravno Selo film festival“ konačno imati svoj dom.

„Na ovaj način umnogome ćemo doprineti oživljavanju Ravnog Sela i cele opštine. Za nekoliko nedelja potpisaćemo ugovor za rekonstrukciju Kulturnog centra u Vrbasu, počećemo i radove na obnovi Kulturnog centra u Srbobranu, a krajem godine ući ćemo u projekat rekonstrukcije kulturnih centara širom Vojvodine“, naveo je Mirović.

Predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević zahvalio je Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj ove investicije, poručivši da će njenom realizacijom biti unapređen kulturni život cele opštine.

„Dom kulture biće na ponos svih meštana, savremeno opremljen, veličine oko 650 kvadrata u osnovi sa 223 sedišta. Ovo će biti centralno mesto okupljanja na kome ćemo predstavljati kulturu, tradiciju i običaje“, rekao je Rojević.

Direktor „Ravno Selo film festivala“, koji se od večeras do 4. jula održava u tom mestu, Lazar Ristovski, rekao je da će novi Dom kulture biti mesto za svu talentovanu omladinu, kao i za goste iz cele Srbije.

„Lepo je kada se u državi grade putevi i fabrike, ali kada se grade kulturne ustanove, to ima poseban značaj, jer se time umnožava duhovno biće jednog naroda“, rekao je Ristovski uz obećanje da će se kao osnivač Festivala truditi da u novi Dom kulture dovede najbolje i najkvalitetnije programe.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.