Prijem u opštini Vrbas za zlatnu evropsku šampionku Mašu Janković

U Skupštini opštine Vrbas priređen je prijem za Mašu Janković, košarkašicu Srbije koja se sa reprezentacijom vratila sa zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva. Mašu, porodicu i članove ŽRK Vrbas primili su Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, Sanja Žigić, predsednica Skupštine opštine, Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport, Bojan Antonić, sekretar Sportskog saveza, i drugi funkcioneri, zadovoljni zbog prilike da Maši Janković lično čestitaju na fantastičnom uspehu kome se raduje celi Vrbas i cela Srbija.

„Zadovoljstvo mi je i čast što imam priliku da Maši Janković i celoj reprezentaciji Srbije čestitam na sjajnom uspehu ostvarenom na Prvenstvu Evrope. Nas srećnim, zadovoljnim i ponosnim čini i to što je deo ovog uspeha i naša Maša, građanka Vrbasa, najbolji reprezent našeg grada. Njen uspeh nas obavezuje da i dalje izdvajamo značajna sredstva za sport i daje nam nadu da ću i u budućnosti Vrbas iznedriti nove šampione“, rekao je ovom prilikom Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, i poželeo Maši nove uspehe i titule u nastavku karijere.

Već prvi utisci dočekom u Skupštini opštine izmamili su na licu Maše Janković osmehe i znake zadovoljstva, iako, kako kaže, još uvek nije svesna veličine uspeha koji je ostvarila zajedno sa drugaricama iz reprezentacije. „Ovo je prelepo i hvala svima na dočeku i čestitkama. Osvajanje zlatne medalje u Valensiji je moj najlepši dan u životu, a najlepše osećaje doživela sam prilikom izlaska na balkon na dočeku u Beogradu. Tokom prvenstva dobijala sam brojne poruke podrške Vrbašana i drugih ljudi iz Srbije i bile su mi veoma značajne u tim danima takmičenja. Bilo je veoma napeto, ali nakon lošeg početka protiv Italije, ali i ostvarene pobede, a zatim kada smo uspeli da savladamo Španiju, znale smo da ćemo osvojiti medalju. Sve ostalo bile je lakše, čak je finalna utakmica protiv Francuske bila najmanje napeta. Biti član reprezentacije je neopisivo lepo, uskoro kreću pripreme za Olimpijske igre i nadam se da ću ponovo biti deo tima. Deo mojih snova je učešće na Olimpijskim igrama“, rekla je Maša i zahvalila Vrbasu na podršci, čestitkama i najlepšim željama.

Čestitke Maši uputili su i Sanja Žigić, Srđan Stanić i Bojan Antonić, uz jasno iskazanu spremnost da se učini sve što je potrebno da Vrbas nastavi da razvija sport i uslove za bavljenje njime.