OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Kucure nagrade na Danima informatike u školama Vojvodine

Osnovna škola „Bratstvo-jedinstvo“ iz Kucure osvojila je dve vredne nagrade na takmičenju „Dani informatike u školama Vojvodine“, koje već 15 godina organizuje Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike – CNTI, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment -FIMEK.

„Škola je dobila priznanje za doprinos bazi znanja u obrazovnim resursima, zbog velikog angažovanja nastavnika u unapređivanju inovativnosti i digitalizacije nastave. Ovaj trend prati se godinama, nastavnici uvek među prvima učestvuju u pilot projektima u obrazovanju, za potrebe online nastave snimili su više od 90 časova za televiziju i ono što je najvažnije, uključuju učenike u sve inovativnosti.

Nastavnica engleskog jezika Zdravka Majkić dobila je posebno priznanje za reviju obrazovnih softvera, zahvaljujući mnogobrojnim edukativnim digitalnim resursima koje je kreirala za potrebe nastave, među kojima su njen blog, You Tube kanal i bezbroj edukativnih igrica. Podsećamo da je ova nastavnica bila prvi finalista prvog nacionalnog festivala STE(A)M veština Science on the Stage“, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.