Uručeno 35 ugovora za subvencionisanje zamene stolarije u domaćinstvima

Na osnovu javnog oglasa za zamenu stolarije, odnosno sanaciju energetske efikasnosti, u opštini Vrbas uslove je ispunilo 35 porodica. Njima su ugovori danas dodeljeni u sali Skupštine opštine Vrbas.  Sredstva u visini od  tri miliona dinara  zajedno su obezbedili Ministarstvo energetike i opština Vrbas.

„Ugovore je dobilo 35 porodica u opštini Vrbas, koji su ispunili kriterijume iz javnog oglasa, koji opština sprovodi zajedno sa Ministarstvom energetike i Vladom Srbije. Dakle, 35 porodica imaće višestruke finansijske uštede. Ugovori vredni tri miliona dinara o unapređenju energetske efikasnosti kroz zamenu prozora na stambenim objektima, predstavljaju nastavak politike pretvaranja Vrbasa u energetski efikasan grad, koju sprovodimo poslednjih godina i koju je potvrdila i Svetska banka“, rekao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Milan Glušac, rukovodilac projekta u opštini Vrbas, saopštio je da je na konkurs stiglo 57 prijava, od kojih je sedam bilo neblagovremeno, dok je od preostalih 50 ukupno 35 dobilo finansijsku podršku za realizaciju.

„Trudili smo se da pomognemo građanima u konkurisanju, da u njihovo ime prikupimo dokumentaciju koja je lakše dostupna nama, kako bi im smanjili troškove i uštedeli vreme. Očekuje nas realizacija na terenu i nadam se da će i ovaj deo proteći bez problema, kao i sve do sada. Važno je da nas u narednom periodu očekuju novi različiti konkursi od strane Ministarstva rudarstva i energetike i lokalne samouprave, jer opština Vrbas jeste jedan od lidera na polju energetske efikasnosti već duži niz godina. Da bi to i u budućnosti ostalo tako, Skupština opštine je na prethodnom zasedanju donela plan u vezi sa unapređenjem energetske efikasnosti, koji nam obezbeđuje da budemo konkurentni i poželjni kao partneri u realizaciji projekata u ovoj oblasti“, rekao je Glušac.