Opštini Vrbas dodeljeno 1,75 milona dinara za učenički prevoz

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš uručio je ugovore u vrednosti od 151 milion dinara predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u AP Vojvodini, a sredstva su namenjena za regresiranje prevoza 19.649 učenika srednjih škola koji svakodnevno putuju u međugradskom saobraćaju od mesta stanovanja do škole i nazad.

Jedan od ugovora u ime opštine Vrbas potpisala je Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine, i prema njemu je našoj lokalnoj samoupravi za ovu namenu pripalo 1.755.971 dinar.

„Podatak da u Vojvodini ima blizu dvadeset hiljada učenika koji srednje obrazovanje stiču svakodnevnim putovanjem u drugo mesto odnosno opštinu, da imamo decu – putnike koji moraju da prevale veće razdaljine kako bi došli na časove i vratili se potom kući, prirodno pobuđuje naše naročito interesovanje i želju da pomognemo koliko je to u našoj moći. Opštine su, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, opredeljivale određeni iznos u svojim budžetima, a nadležni sekretarijat dodelio je sredstva do punog iznosa koji im je potreban. Ovaj konkurs nam je veoma bitan i dosledno ćemo nastaviti da podržavamo sve jedinice lokalne samouprave u regresiranju prevoza za nesmetano školovanje naših učenika i učenica – putnika u Vojvodini”, poručio je sekretar Sakalaš.