Održan koncert učenika Osnovne muzičke škole

Učenici Osnovne muzičke školeu Vrbasu održali su svoj tradicionalni polugodišnji koncert u sali Gimnazije “Ž.Zrenjanin“ 21. i 22. decembra. „Naime,koncert je zbog dužine trajanja morao da se održi u dve večeri. Prvo veče nastupali su samo instrumentalisti, sa 32 tačke,od kojih su u dve tačke nastupili trzački ansambli:mali i veći tamburaški sastav kao i jedan kamerni duo,sve ostale tačke bile su na solo instrumentima: klaviru,harmonici,violini,gitari,tamburi i klarinetu.Program je bio raznovrstan“, rekla je Verica Ožegović direktorka Osnovne muzičke škole Vrbas. Pred prepunom salom učenici su pokazali svoje sviračko umeće i plenili svojom muzikalnošću te je publika uz veliki aplauz pozdravila svaki nastup učenika i sa koncerta otišla ispunjena sadržajem koji su učenici svojim muziciranjem upriličili.
Druge večeri nastupila su oba hora škole: mali i veliki, kao i horska pevačka grupa izdvojenog odeljenja u Srbobranu,a između blokovahorskih numera nastupilo je 7 instrumenalista,ovog puta samo na klaviru, gitari i violini.Program malog hora uglavnom je vezan za zimska i novogodišnja dešavanja uz najradosnije dečije izražavanje a veliki hor izveo je dve numere duhovnog sadržaja,koje će izvesti i na Svetosavskoj akademiji.
Pevačka grupa izvela je dve tradicionalne pesme,iz Ukrajine i Izraela,kao i jednu pesmu na engleskom jeziku. U programu su učestvovali učenici matične škole i odeljenja škole u Srbobranu i Zmajevu.


[cwa id=’str-vesti-14-naslova’]