Darovi za bebe rođene od 1. januara do Božića

darovi_bebe_2Već sedmu godinu za redom u Opštoj bolnici Vrbas organizuje se akcija darivanja rođenih beba od 1. do 7. januara. Ove godine u prvih sedam dana rođeno je 11 beba. Darove za bebe uručili su dr Vidosava Zundanović Volić, v.d. direktora OBV, dr Bratislav Kažić, predsednik opštine Vrbas i predstavnici donatora. Prema rečima dr Zorice Ristić, načelnice odeljenja ginekologije u OBV i bebe i majke se dobro osećaju. „U Porodilištu u Vrbasu imali smo 23 porođaja više u odnosu na 604 poođaja u 2014. godini. Procenat povećanja je dobar i želimo da zadržimo taj trend, posebno što sve više izlazimo u susret željama pacijentkinja i zahtevima modernog vremena. Uveli smo epiduralnu anesteziju koja obezbeđuje bezbolni porođaj, zatim stvorili mogućnost da porođajima prisustvuju i otac ili neka druga osoba za koju želju izrazi porodilja, a cilj nam je da u ovoj godini uredimo i jedan apartman za porodilje“, rekla je dr Ristić, i iskoristila priliku da se još jednom zahvali donatorima na vrednim poklonima.
Prvoj bebi rođenoj u 2016. godini pripala su kolica, poklon Opšte bolnice, dok je prvoj bebi sa teritoriji opštine Vrbas lokalna samouprava darovala 80.000 dinara. Darodavci u novčanim vaučerima, posteljini, higijenskim paketima i prvim potrepštinama za bebe, cveću i drugim poklonima bili su i „Carnex“, „Super miks plus“, SZR „Sanja“, Apoteka „Janković“, sveštenik Aleksandar Subotin i NVO, zatim Crveni krst Vrbasa, cvećara „Kraljica“ i drugi.
Predsednik opštine Vrbas dr Bratislav Kažić čestitao je majkama na bebama koje su donele na Svet. „Nas pogađa bela kuga i ako nastavimo istim smerom za par decenija bićemo na ivici biološkog opstanka. Godinama nam se smanjuje broj novorođenih beba i moramo stati tome na put. Potrudićemo se da boravak porodilja u bolnici uvek bude prijatan i čekamo vas ovde i dogodine“, rekao je dr Kažić.


[cwa id=’str-vesti-12-naslova’]