Saopštenje OO pokreta „Dosta je bilo“

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Koliko često imate priliku da čujete prave razloge zašto privreda propada u Srbiji? Šta znate o tome kako zaista funkcioniše vlada, njeni ministri i kako se donose odluke o trošenju novca svih građana? Da li znate da red u državi može da se uvede za samo godinu dana? Potrebna je samo politička volja koju ni bivša ni sadašnja vlast nemaju.
Dođite da razgovaramo o uvođenju reda, o tome kako da uvedemo sistem da ne vladaju oni sa kupljenim diplomama i da zajedno počnemo da gasimo požar koji su u Srbiji zapalili razni kvazi stručnjaci i „biznismeni“ od ranije poznati organima gonjenja.
Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja, koja muče srpsko društvo možete čuti na tribini koja će se održati u četvrtak, 25. Februara sa početkom u 18 časova u sali bioskopa „Jugoslavija“ u Vrbasu.
Predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović predstaviće konkretne mere za oporavak Srbije. Na tribini će, pored Saše Radulovića, govoriti i Aleksandar Stevanović – ekonomski savetnik i Nikola Štula – zamenik koordinatora za Vojvodinu. Dođite da čujete sve ono čega se plaši kako republička, tako i lokalna vlast, pa nas jednako drže u medijskom mraku.

OO pokreta „Dosta je bilo“ Vrbas


 

SAOPŠTENJE

Povodom iznenadne odluke JKP „Standard“ da koriguje cenu grejanja,pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ Vrbas izražava sumnju u usklađenost obračuna cene toplotne energije formirane dana 01.09.2015. godine za tekuću grejnu sezonu,sa „Uredbom Vlade RS o utvrđivanju metodologije za određivanje cene snabdevanja krajnjeg kupca toplotnom energijom“.
Usled najavljenih tužbi i sve većeg negodovanja građana opštine Vrbas zbog prevelikih računa za isporučenu toplotnu energiju,JKP „Standard“ se pred sam kraj grejne sezone odlučio za korekciju naknade za toplotnu energiju i na sednici Nadzornog odbora 20.01.2016. doneo odluku o smanjenju varijabilnog dela naknade. Kada se uzme u obzir i izjava direktora JKP „Standard“ da je „cena grejanja, za tekuću grejnu sezonu,ostala nepromenjena jer je ranije preduzeće trpelo zbog nerealne cene grejanja“,postavlja se pitanje da li je JKP „Standard“ uskladio cenu grejanja sa obavezujućomUredbom Vlade RS.
Opštinski odbor pokreta „Dosta je bilo“ Vrbas se obavezao da građanima Vrbasa obezbedi informacije na osnovu kojih će se nedvosmisleno utvrditi da li je JKP „Standard“ postupio po Uredbi Vlade RS. U tom cilju dana 13.02.2016. godine, predat je Zahtev Opštinskoj upravi i JKP „Standard“ za dostavu informacija od javnog značaja na osnovu kojih bi se zaključilo na koji način je JKP „Standard“ formirao cenu grejanja za tekuću grejnu sezonu i da li je obračun u skladu sa Uredbom Vlade RS koja je za sve toplane na teritoriji Srbije obavezujuća.
Ukoliko se utvrdi da je građanima Opštine Vrbas nanesena šteta prilikom određivanja cene grejanja za tekuću grejnu sezonu, OO pokreta „Dosta je bilo“ Vrbas će preduzeti sve zakonske mere da se građani zbog ovog propusta primerno i obeštete. Stav pokreta „Dosta je bilo“ Vrbas je da se nestručnost i nerad vršilaca javnih funkcija nikako ne sme nadoknađivati preko džepova već osiromašenih građana Opštine Vrbas.
Ovim putem pozivamo sve vršioce javnih funkcija u čijoj nadležnosti se nalazi postupanje po našem Zahtevu da postupe u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i da na Zahtev odgovore u zakonskom roku i razbiju sve sumnje građana u usklađenost cene grejanja sa obavezujućim Aktima Vlade RS.

Opštinski odbor pokreta „Dosta je bilo“ Vrbas


[cwa id=’str-vesti-8-naslova’]