Aktiv žena Treće mesne zajednice „Zora“

Aktiv žena Treće mesne zajednice „Zora“ organizovao je tradicionalno osmomartovsko druženje u hotelu „Bačka“. Uz muziku i tombolu, žene ovog aktiva provele su svoj dan, a s obzirom na to da je ovo udruženje već nekoliko godina prepoznatljivo po svojim humanitarnim aktivnostima, od prikupljenih sredstava sa ove večeri pomoći će onima kojima je to najpotrebnije. Pored članica Aktiva žena, druženju su prisustvovali i njihovi mnogobrojni gosti kako iz Vrbasa, tako i iz mnogih drugih obližnjih mesta.
Aktiv žena Treće mesne zajednice postoji već skoro četiri decenije. Nekada su se žene iz ovog dela Vrbasa okupljale kako bi se družile, razgovarale i razmenjivale iskustva uz nezaobilazni ručni rad, a danas imaju i jedan cilj više, a to je prikupljanje pomoći za one kojima je potrebna. Sekretar Aktiva žena Gordana Anđelić podseća da su njihove humanitarne aktivnosti počele još devedesetih godina prošlog veka kada su sakupljale pomoć za vojnike koji su odlazili na ratišta, zatim pomagale izbeglicama koje su dolazile ovde, kao i deci palih boraca. Dalje su nastavile svoje humanitarne aktivnosti pokušavajući da pomognu, koliko mogu, gde god naidju na probleme. Pre dve godine i zvanično su se registrovali kao Aktiv žena „Zora“. Danas aktiv broji 28 stalnih članica, a predsednica je Draginja Fazekaš. Okupljaju se jednom nedeljno u prostorijama Treće mesne zajednice i planiraju sve svoje aktivnosti
– Ime nosimo u znak sećanja na našu nekadašnju predsednici Zori Bešlin.Glavni cilj nam je da bar jednom mesečno imamo neku humanitarnu aktivnost. Uglavnom je to pomoć ugroženim porodicama u vidu prehrambenih proizvoda i sresdstava za higijenu, zatim prikupljamo garderobu koju dajemo u Crveni krst, pomažemo bolesnima,a pomažemo i našim članicama kad je to potrebno. Od pre tri godine smo uveli mesečno druženje koje mi zovemo „veseli četvrtak“. Pored druženja, mi tada sakupimo i neku količinu novca sa kojim možemo da sprovedemo neku akciju – kaže Anđelić.
Prošlog meseca, organizovali su humanitarnu večeru na koju su posebno ponosne i tom prilikom su sakupile oko 35.000 dinara koje su donirali Osnovnoj školi „20.oktobar“ kao pomoć deci iz materijalno ugroženih porodica koja nisu u mogućnosti da priušte ekskurziju. Takođe, koriste i svaku priliku da učestvuju u raznim akcijama gde mogu da prodaju svoje slatke i slane djakonije koje same naprave, a sa zaradjenim novcem nekom pomognu.


[cwa id=’str-vesti-12-naslova’]