Za studente iz opštine Vrbas dva miliona

Ugovor o sufinansiranju troškova prevoza studenata do ustanova visokog obrazovanja danas je dr Bratislav Kažić, predsednik opštine Vrbas, potpisao je u Vladi Vojvodine. Za studente iz opštine Vrbas izdvojeno je 2.007.000 dinara. Sredstva su obezbeđena na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. Prema rečima Kažića i ove godine dobijena su sredstva i nastavljena je tradicija pomoći studentima.
„Pokrajinski sekretarijati za nauku i tehnološki razvoj izdvojio je za našu opštinu dva miliona dinara, a preostali novac koji je potreban da se pokriju potrebe visokoškolaca obezbedićemo iz opštinskog budžeta.
Cilj lokalne samouprave je pomoći studentima i drugim učenicima na sve načine da završe škole i tako postanu članovi društva koji će ga dalje razvijati i unapređivati“, rekao je Kažić nakon potpisivanja ugovora. Sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara obezbeđena su za više od 3.000 studenata iz 33 vojvođanske opštine. Resorni pokrajinski sekretar Vladimir Pavlov istakao je da „godinama unazad regresiranje troškova prevoza studenata jeste mera koja se uspešno realizuje na zadovoljstvo i opština i studenata koji svakodnevno putuju iz svojih mesta do fakulteta na kojima se školuju“.


[cwa id=’str-vesti-14-naslova’]