Dušan Bajatović u Vrbasu

[huge_it_video_player id=“22″]

Predsednik Pokrajinskog odbora SPS Dušan Bajatović, posetio je danas OO SPS u Vrbasu i predstavio glavne programske ciljeve ove partije. Prema rečima Bajatovića Srbiji je potrebna reindustrijalizacija.“Pljačkaška privatizacija nam je donela veće štete od NATO bombi. Trebaće nam mnogo godina i dobri planovi državnog intervencionizma u industriju na moderan način. To znači da su nam potrebne nove fabrike, nova radna mesta za mlade ljude, kako bi ostali u našoj zemlji. Dobre su strane investicije, ali su još važnija direktna ulaganje države, u partnerstvu sa našim privrednicima“, rekao je Bajatović i naglasio da je Srbiji potreban i novi zeleni plan i država mora naći sredstva da konkretno pomogne poljoprivrednicima. bajatovic_s„Treba nam sistem jasnih subvencija, garantovanih cena i garantovanog otkupa, kao i vancarinske mere zaštite. Iza toga je bankarski sistem koji je rak rana Srbije. Država mora zakonima da obaveže banke da najmanje 30 odsto u portfoliju moraju da imaju dugoročne kredite za razvoj privrede i poljoprivrede, po manjim kamatnih stopama. Ne može država da bude najbolji klijent banke“, istakao je Bajatović.
Prema njegovim rečima SPS neće dozvoliti otvaranje pitanja Vojvodine, što jeste namera pojedinih snaga koje pokušavaju da „zdrobe srpske nacionalne interese“ On je napomenuo da će se SPS zalagati i za decentralizaciju koja će opštinama vratiti vlast i imovinu.
„Vojvodina ne može da ima sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast, ne može da ima republiku. Ustav ćemo menjati kada dođe vreme, ali ustavni okvir je dovoljan da reši sve probleme autonomije Vojvodine. Internacionalizacija vojvođanskog pitanja je direktno usmerena protiv interesa Srbije i SPS to neće dozvoliti. Ne bežimo od multikurturalizma, koji je u Evropi poražen, ali se zalažemo za interkulturalizam, sa model u kojem živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Statut Vojvodine ne valja i potreban nam je novi, kao i zakoni koji će regulisati ovu oblast“, rekao je Bajatović . Govoreći o predstojećim izborima Bajatović je rekao da očekuje da će SPS u Vrbasu i Vojvodini ostvariti bolji rezultat nego na poslednjim izborima. „Bolje smo organizovani, više ljudi je uključeno u rad stranke, posebno imamo dobro organizovan rad omladine i naših drugarica. SPS je u mladim ljudima stvorio bazu za budućnost. Tvrdim da SPS još uvek ima najbolji kadar“, rekao je Bajatović. Nakon posete OO SPS, Bajatović je u cenru Vrbasa razgovarao sa građanima.


[cwa id=’str-vesti-8-naslova’]