Udružimo rad za čistiji grad

JKP „Komunalac“ ogranizuje veliku radnu akciju „Udružimo rad za čistiji grad“, 28. maja. Tim povodom danas je u zgradi lokalne uprave održan inicijalni sastanak sa partnerima akcije. JKP „Komunalac“ u saradnji sa lokalnom upravom, javnim i privatnim preduzećima, ustanovama, nevladinim i drugim organizacijama, ovom akcijom nastoji da motiviše što veći broj sugrađana i pospeši društvenu i ličnu odgovornost svih kako bi se poboljšali uslovi življenja u ovoj zajednici.
uredjenje_s2„Mi se trudimo da grad izgleda pristojno. Izdvajamo sredstva za uređenje, ali to nije dovoljno jer urednost ne zavisi samo od komunalnih radnika i nadležnih službi, već i od kulture i ponašanja sugrađana. Ovom akcijom želimo da pokažemo da možemo da se ujedinimo i uz udruženi rad očistimo našu zajednicu“, rekao je zamenik predsednika opštine Vrbas Milan Glušac. U JKP „Komunalac“ kažu da treba oživeti lepe navike iz prošlosti i da današnja omladina retko kada ima priliku da oseti šta znači zajednički rad i koliko su za jednu zajednicu važne radne akcije. Svakako, ideja je da se urede lokaliteti koji nisu povereni komunalnom preduzeću na održavanje.
„U gradu postoji mnoštvo lokacija koje nisu pod ugovorima, ali ih mi uređujemo u skladu s mogućnostima i vremenom. Tako smo, na primer, dobili pozitivne reakcije od ljudi koji dolaze u naš grad jer smo uredili prilazne puteve. Kada prolazite, recimo, kroz Mađarsku i Sloveniju videćete uredne zelene površine ispred kuća. NJihovi državljani to sami uređuju, a mi se time još uvek ne možemo pohvaliti. Zato, apelujemo na naše sugrađane da se pridruže radnoj akciji“, rekao je direktor JKP „Komunalac“ Radomir Čurović.Predsednik Ekološkog pokreta Vrbas Ratko Đurđevac kazao je da je ovo prava prilika da se ispoštuje drugi stupac Arhuske konvencije u kome stoji da i građani treba da se uključuju u poslove zaštite životne sredine, a u ovom slučaju i podizanju urbane kulture na viši nivo. Na sastanku su prisustvovali i predstavnici JVP „Vode Vojvodine“, preduzeća „Ekstra auto transport“ i Poljoprivrednog dobra „Sava Kovačević“ koji će ovu radnu akciju podržati svojim radnim mašinama i ostalom mehanizaciojom. Kompanija „Vital“ će, kako se čulo na skupu, tog dana očistiti prostor ispred svoje fabrike. Doprinos akciji daće i Fabrika keksa „Medela“, kao i mnogi manji privrednici.

uredjenje_s1


[cwa id=’str-vesti-8-naslova’]