Klavirski duo – koncert u Gimnaziji

Vrbaska publika imala je priliku da prisustvuje koncertu pod nazivom „Uspomene iz detinjstva“ klavirski duo Jelena Simonović – Kovačević i Kosta Jevtić.

„Prvi put držimo koncert u Vrbasu iako su naši studenti nastupali već u ovoj sali. Organizacija je bila fantastična i tada i sada. Saradnja sa direktorkom Osnovne muzičke škole u Vrbasu, Vericom Ožegović, je odlična, ona pokušava uvek da nam izađe u susret i organizuje koncerte. Zaista joj je stalo do ove sredine, pokušava da je oživi kroz organizovanje ovakvih koncerata, što je veoma veliki doprinos kulturi Vrbasa. Prijem publike je bio topao i lep“, rekla je Jelena Simonović Kovačević.

„Ovo je jedan od prvih naših zajedničkih nastupa, pošto smo mi novoosnovani duo, mada se kao kolege znamo još od studentskih dana. Ovo je naša mini turneja i drugi nastup u okviru nje. Nastupaćemo u Beogradu, Novom Sadu i u još nekoliko gradova u Vojvodini“, rekao je Kosta Jevtić.

Inače,  oboje umetnika rade na katedri za klavirski praktikum Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a imaju i zavidne biografije.

Koncert Gimnazija 2

Jelena je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa ocenom 10. Završila je postdiplomske studije, na  Sirakuškom univerzitetu, Njujork, SAD, odsek klavir. Završila je magistarske studije iz klavirske pedagogije na Mizuri univerzitetu, Kolumbija, SAD. Dobitnica je značajnih priznanja i nagrada. Kosta je svoj muzički razvoj započeo u rodnom gradu Priznenu, a diplomirao je sa najvišom ocenom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je završio i master studije klavira. Duži niz godina bio je umetnički saradnik Studija za vokalnu intrepretaciju u Beogradu i Dečijeg kulturnog centra Beograd. Bio je angažovan kao oficijalni klavirski saradnik na Međunarodnom takmičenju saksofonista u Smederevu, kao i na master klas seminarima istaknutih umetnika. Kao klavirski saradnik i kao solista zabeležio je više stotina koncertnih nastupa.