Dodeljene zahvalnice zaslužnima u akciji „Za Vrbas grad udružimo rad“

U Velikoj sali Skupštine opštine Vrbas održan je završni sastanak učesnika akcije „Za Vrbas grad udružimo rad“ na kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, javnih i privatnih preduzeća, nevladinih organizacija, ustanova i agencija. Bila je to prilika da se dodele zahvalnice kolektivima i napravi osvrt na prvu zajedničku radnu akciju.

Кako bi se sumirali utisci, izrađen je kratak film o radnoj akciji koji su učesnici premijerno pogledali na ovom skupu.

„Plan je da poslednja subota u maju bude rezervisana za radnu akciju. Želja nam je da nam se pored sadašnjih učesnika priključi još privrednih subjekata i građana kako bi akcija dobila šire razmere. Ovaj sastanak je kruna našeg zajedničkog rada i truda. Smatram da grad Vrbas može da se ponosi jer su Vrbašani, a posebno velike kompanije, pokazali solidarnost na delu“, rekao je generalni direktor JКP „Кomunalac“ Radomir Čurović.

dodela zahvalnica 1

Akcija je imala i humanitrani karakter. Dogovor je da sredstva koja su budžetom planirana za sanaciju divljih deponija i lokaliteta koji su uređeni, budu usmerena na nešto drugo što je potrebno gradu. Računica, koju su izveli radnici „Кomunalca“ na osnovu rada angažovane mehanizacije, pokazuje da je ušteđeno blizu 900 hiljada dinara.

„Lokalna samouprava će i ubuduće podržavati ovakvu vrstu inicijative. Ovom akcijom uštedeli smo novac koji smo planirali da usmerimo za čišćenje divljih deponija. U narednom periodu sredstva ćemo iskoristiti na drugi način. Oformiće se komisija koja će o tome doneti odluku“, rekao je zamenik predsednika opštine Vrbas Milan Glušac.