Obeležen 13. jul, Dan ustanka naroda u Crnoj Gori

Dan ustanka 2aSvečanost povodom 13. jula, Dana ustanka u Crnoj Gori, održana je danas u krugu Poljoprivrednog preduzeća “Sava Kovačević”, uz prisustvo mnogobrojnih organizacija i građana. Tradicionalno predstavnici SUBNOR-a Vrbas obeležavaju ovaj dan, i na bistu Save Kovačevića polažu vence. Pored delegacije SUBNOR-a, vence je danas položila delegacija opštine Vrbas, kao i predstavnici opštinskih odbora SNS, SPS i PUPS.

U ime Opštinskog odbora SUBNOR sve prisutne pozdravio je predsednik Veljko Milović. “Na ovaj dan su naši preci u Crnoj Gori krenuli da oslobađaju svoju zemlju. Oni su procentualno dali najviše narodnih heroja u narodno oslobodilačkom ratu. Oni su ostavili slobodu nama, a sloboda je najveća svetinja, moramo je čuvati za života svoga i preneti je našim potomcima”, rekao je Milović.

Dan ustanka 3a

Dan ustanka 4a

Član opštinskog odbora SUBNOR-a Rade Koprivica, podsetio je prisutne da organizovati ustanak u vreme Drugog svetskog rata nije bilo ni malo lako, a da je motivisanost naroda da se stvori otpor, bila velika.

U ime firme “Sava Kovačević”, prisutnima je čestitao praznik Goran Kovačević. ”Dugujemo poštovanje precima i svim herojima Narodno oslobodilačke borbe, koji su poklonili svoje živote za našu slobodu. Želim da još dugo godina u miru i zdravlju nastavimo tradiciju i proslavljamo ovaj praznik”, rekao je Kovačević.

U saradnji sa Kulturnim centrom u krugu PP “Sava Kovačević” održan je svečani program, u kojem su se čuli stihovi posvećeni heroju Savi Kovačeviću, partizanske pesme, a nastupio je i guslar Miljan Vujović.