Na praksi u OBV studentkinje poznatih inostranih škola

Melinda Sopka, iz Ruskog Krstura, i Petra Tot, iz Malog Iđoša, nalaze se poslednjih dana na stručnoj praksi u Vrbaskoj opštoj bolnici.
Melinda je studentkinja druge godine na “Bethel” univerzitetu u SAD i deo stručne prakse obavlja na Rehabitaciji OBV. Njeno buduće zanimanje biće atletski trener, što podrazumeva i elemente profesionalnog rada diplomiranog fizioterapeuta.
Melinda se desetak godina bavila ženskim fudbalom, najpre rekreativno u rodnom Krsturu, a zatim i kao član kluba iz Novog Bečeja. Za audiciju za mlade talente i mogućnost školovanja u Americi, čula je od svog trenera. Želja joj je da završi fakultet i da se u budućnosti profesialno bavi ženskim fudbalom.
”U Americi svakako imaju savremenije aparate, ali vi ovde imate drugačiji set programa, odnosno veoma korisnih vežbi”, dodala je Sopka.

studentkinje2Studentkinja prve godine medicine na Segedinskom univerzitetu je Petra Tot iz Malog Iđoša, koja je odlučila da obavi obavezan deo stručne prakse blizu svog rodnog mesta, ali i da stečeno teoretsko znanje potvrdi jednomesečnim praktičnim radom.
“Došla sam ovde da više vremena provedem sa roditeljima i prijateljima, ali i da uporedim dva sistema zdravstvene zaštite. Nisam još odlučila kako će tačno izgledati moj životni i profesionalni put, da li ću ostati u Mađarskoj ili ću se vratiti u Srbiju, pa sam dodatno motivisana da deo praktične nastave obavim na srpskom jeziku”, rekla je Petra.
Ona je posebno zahvalna što u OBV mesec dana prakse provodi, između ostalih, i na Odeljenju ginekologije i akušerstva sa neonatologijom,  jer joj je želja da specijalizira ginekologiju ili pedijatriju.