Holanđani obišli Opštu bolnicu Vrbas

Grupa volontera iz Holandije, medicinske sestre i tehničari, posetili su danas Opštu bolnicu Vrbas. Gosti su razmenili iskustva sa zaposlenima u bolnici i definisali potrebe i mogućnosti neke buduće saradnje.

“Ovo je četrnaesta grupa volontera iz Holandije koju predvodim i u svakoj je bilo nekoliko medicinskih sestara, budućih lekara ili zdravstvenih radnika uopšte. Kroz razgovor i saradnju sa zaposlenima u bolnici i drugim ustanovama, dolazili smo do saznanja na koji način možemo pomoći. Dosadašnja saradnja je veoma uspešna i nadamo se da će tako ostati i ubuduće”, rekla je Els Denhartog, kordinatorka projekta i naglasila da joj je posebno drago što su kolege upoređujući uočile da postoji uniformnost procedura, ponešto novo videle i što su izrazili želju da dođu i iduće godine.

Goste su pozdravili Tatjana Sunajko, glavna medicinska sestra OBV, i Jelena Banićević, glavna medicinska sestra Sektora za internističke grane medicine.

“Nadamo se da su mnogi studenti medicine, a koji su nas posetili tokom ranijih godina do sada već postal lekari. Verujemo da će im iskustvo sa ovog prostora pomoći da celovitije sagledaju kompleksnost i problematiku zdravstvene profesije i nadamo se daljoj uspešnoj saradnji. Kao i uvek, posebno se zahvaljujemo Aleksandru Subotinu, svešteniku Evanđeoske crkve iz Kucure koji je pomogao u uspostavljanju i negovanju kontakata OBV sa većinom humanitarnih organizacija kako u zemlji, tako i inostranstvu”, rekli su u OBV.