Srbija u ritmu Evrope po treći put u Vrbasu

Deca iz Vrbasa imaće priliku da po treći put učestvuju u projektu “Srbija u ritmu Evrope”. Zvaničan sporazum o saradnji danas su potpisali predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac i Igor Karadarvić ispred tima Srbija u ritmu Evrope.

“Svaki put u okviru ove manifestacije nudimo nešto novo. Deca će od januara imati priliku da se uključe u ovaj projekat, kada će i znati koju zemlju, odnosno ambasadu, predstavljaju. Očekuju ih dve polufinalne večeri i na kraju finale. Sa opštinom Vrbas imamo jako dobru saradnju, tako da smo sa zadovoljstvom ovoga puta opet u Vrbasu”, rekao je Karadarević.

Srbija u RE 2Učešće u ovoj manifestaciji, značajno je između ostalog i zbog promovisanja opštine Vrbas. Upravo zahvaljujući tome nedavno je opština Vrbas na osnovu projekta, a od Turske agencije “Tika”dobila 8,2 miliona dinara za izgradnju dečijeg igrališta za decu sa posebnim potrebama.

“Učešće na ovoj manifestaciji značajno je zbog naše talentovane dece, takođe zbog razvoja i unapređenja odnosa sa raznim ambasadama, kao i zbog odlične prilike da promovišemo našu opštinu. Veliku zahvalnost dugujemo predstavnicima Srbije u ritmu Evrope, turskoj ambasadi kao i agenciji ‘Tika’ jer smo dobili 8,2 miliona dinara za igralište za decu sa posebnim potrebama”, rekao je Glušac.

Srbija u RE 1Ove godine zavšna manifestacija,odnosno finalno veče manifestacije Srbija u ritmu Evrope biće održano u Somboru. Kako su najavili organizatori, ove godine manifestacija će se proširiti i u susednim zemljama, Crnoj Gori i Makedoniji. Inače, deca iz Vrbasa prvi put su u saradnji sa ambasadom Turske predstavljali ovu zemlju, a drugi put Finsku.