Za uređenje groblja izdvojeno skoro milion dinara

Privodi se kraju prva faza uređenja Gradskog groblja u Vrbasu koja podrazumeva montiranje zaštitne ograde, izgradnju staze i infrastrukture čime će biti rešen dugogodišnji problem prilaza grobnim mestima u novom delu groblja. Radove izvodi JKP „Komunalac“ uz podršku lokalne samouprave.

„Gradsko groblje se godinama proširuje, a u novijem delu nije postojala asfaltirana staza tako da je posetiocima bio otežan prilaz grobnim mestima, posebno u kišnim danima. Ovim radovima, čija je vrednost blizu milion dinara, olakšaćemo našim sugrađanima posetu i urđenje spmenika upokojenih rođaka, prijatelja i poznanika“, rekao je predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

Neasfaltirana staza biće prekivena betonom hidromedija koji ima mogućnost efikasnog odvođenja viška vode.

„Nakon pripremnih radova staza će biti prekrivena betonom najnovije generacije. Parcele koje su se otvarale u novom delu groblja nisu imale infrastrukturu, dok novi deo groblja nije bio ograđen. Postavili smo sebi zadatak da rešimo i ovaj problem, a sve u cilju povećane bezbednosti večnih kuća naših sugrađana jer vidimo da je sve češća pojava skrnavljenja spomenika“, objašnjava direktor JKP „Komunalac“ Radomir Čurović.

Groblje 2

Novine su i na seoskom groblju u Kucuri. Tamo je JKP „Komunalac“ otvorilo objekat za prodaju pogrebne opreme. U planu je da se ova vrsta usluge obezbedi i u obližnjem Bačkom Dobrom Polju. „Kako bismo našim sugrađanima ublažili najbolnije i najosetljivije trenutke u životu, odlučili smo se na ovaj potez. Smatramo da je ovim gestom Kucuranima omogućueno da sve u vezi sa sahranom obave na jednom mestu“, rekao je rukovodilac PJ „Čistoća“ Alen Bulajić.

Bulajić kaže da će, po ugledu na groblja u većim gradovima, posetioci sajta JKP „Komunalac“ moći da se informišu o mestu, datumu i vremenu sahrane svojih rođaka, prijatelja, komšija jer je opština Vrbas poznata po tome da poštuje običaje i da Vrbašani teško sebi oproste ukoliko nisu prisustvovali sahrani svojih sugrađana.