Saobraćajno vaspitanje dece

Lokalna samouprava obezbedila je set rekvizita za saobraćajnu kontrolu Odelenju saobraćajne poolicije PS Vrbas, dok će svi đaci prvaci u opštini dobiti edukativni matreijal o bezbednosti u saobraćaju, kao i flurascentne trake.
Bezbednost 2
U okviru projekta “Saobraćajno vaspitanje dece”, danas je u zgradi opštine Vrbas održan sastanak, kome su prisustvovali predsednik opštine, Milan Glušac, načelnik PS Vrbas Vlado Glođović, članovi opštinskog veća, predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja kao i direktori svih osnovnih škola u opštini. Tom prilikom predstavnicima Odelenja saobraćajne policije uručen je komplet savremenih rekvizita za saobraćajnu kontrolu. “Loklana samouprava je zajedno sa Savetom za bezbednost izdvojila značajna sredstva za opremenje Odelenja saobraćajne policije. Pokušavamo, koliko smo u mogućnosti, kupovinom opreme, da poboljšamo kvalitet njihovog rada. Kroz pilot projekat ‘Policija u lokalnoj zajednici’, PS Vrbas pokazala je da je jedna od najboljih u Srbiji”, rekao je Glušac. Prema rečima Gorana Pejovića, člana Saveta za bezbednost u saobraćaju, od izuzetnog je značaja saobraćajna kultura dece, čemu ovaj Savet pridaje veliki značaj. “Iz Ministarstva prosvete najavili su da će tema bezbednost u saobraćaju kod najmlađih, biti uvrštena u školski program kao celina koja će se obrađivati u nižim razredima osnovne škole. Mi smo bez obzira na to, za naše prvake spremili edukativni material koji će oni sa učiteljima obrađivati. Takođe spremni smo da prisustvujemo roditeljskim sastancima i održimo u svakoj školi tribinu o bezbednosti u saobraćaju”, rekao je Pejović. Član Opštinskog veća Ksenija Bence, predstavila je udžbenike i video material koje će dobiti svi učitelji đaka prvaka. Prvaci će uz udžbenike dobiti i radni list, flurascentnu traku da bi bili uočljiviji dok prelaze put, dok će u toku sledeće nedelje dobiti i dodatni radni list “Pažljivko”. Iz Odelenja saobraćajne policije PS Vrbas najavili su da će u saradnji sa mesnim zajednicama, pokušati da formiraju “školske patrole”, koje će pored saobraćajaca činiti obučeni roditelji. Školska patrola trebala bi da bude aktivna tokom cele školske godine na raskrsnicama u blizini osnovnih škola.
Bezbednost 3
Načelnik PS Vrbas, Vlado Glođević, zahvalio se na podršci i dobroj saradnji predstavnicima lokalne samouprave. “Od opštine imamo zaista veliku podršku, što je veomna važno za naše dobro funkcionisanje. U okviru projekta ‘Policija u lokalnoj zajednici’ tokom prošle godine našu obuku o bezbednosti u saobraćaju je prošlo 555 predškolaca. Pored edukativnih časova, održano je takmičenje, a na kraju su i dodeljene diplome. Ovo je sada nastavak priče”, rekao je Glođović.