Otvorena prva samostalna izložba akademskog slikara Filipa Ristića

„Doživljaj viđenog“ je naziv izložbe mladog slikara Filipa Ristića, koji je prvu samostalnu izložbu imao baš ovde u vrbaskoj Galeriji. „Izložbom slika i crteža ovde u Vrbasu, mladi akademski slikar iz Grocke, zapravo je probio led, pokazujući našoj publici mapu iz ciklusa svoji slika i radova, koje apstrakno izražavaju umetničku inspiraciju, a na kojima svako od nas može na svoj način pronaći likove i pejzaže svojih doživljaja“, rekla je Silvia Jelačić, galeristkinja.

„Zadovoljstvo mi je da zapravo ovde i u ovoj Galeriji izlažem, koja je mesto kulture i umetnosti, i koja je ugostila do sada velika slikarska imena“, rekao je Ristić. Mladi umetnik koristi tehniku akrila, introspekciju, prikazuje pejzaže, predele,pustoši, vanvremenski prostor, metafizička stanja bića, lica utvara i zla. „Zadatak umetnika je da ukaže na zlo i prikazujem na svojim slikama tragediju i lepotu koja na ovim prostorima idu ruku pod ruku“, rekao je Ristić.

Inače, Filip Ristić, rođen je u Beogradu 1988. godine. Diplomrao je slikarstvo na Fakultetu umetnosti prištinskog Univerziteta. Učestvovao na više kolektivnih izložbi i slikarskih kolonija i trenutno je na završnoj godini master studija. Svakako inetresantnu kompoziciju lepeze akrilika na platnu i pastela na papirima mladog umetnika možete pogledati narednih dana u vrbaskoj Galeriji.

035.AVI_000002421