Nastavak radova na zimskom bazenu CFK na proleće – odobreno 5 miliona dinara za zamenu bravarije

Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je projekat vredan oko pet miliona dinara za zamenu bravarije na zimskom bazenu CFK „Drago Jovović“. Sredstva će biti dobijena iz IPA fondova Evropske unije. Pregovori sa resornim ministarstvom za ovaj projekat traju od 2015. godine. Zahvaljujući zalaganju lokalne samouprave, Sportskog saveza opštine Vrbas i predstavnicima CFK „Drago Jovović“ projekat je zvanično odobren 1. septembra, a radovi na zameni bravarije počeće na proleće 2017. godine.

„Zajedničkim naporom, uz veliku pomoć rukovodstva opštine, kao i Sportskog saveza na čelu sa Jovanom Kovačevićem, nakon mnogobrojnih poseta ministarstvu, uspeli smo da dobijemo sredstva za zamenu bravarije na zimskom bazenu. Prva faza radova, zamena kompletne krovne konstrukcije na zimskom bazenu je završena, a na proleće će se sprovesti i druga faza koja podrazumeva zamenu bravarije“, rekla je Miroslavka Šekarić, direktorka CFK „Drago Jovović“.

Radovi na zameni krovne konstrukcije su završeni i u toku ove nedelje treba da se obavi tehnički prijem. Ove radove u vrednosti od preko osam miliona dinara finansirali su lokalna samouprava i Centar za fizičku kulturu. Zimski bazen počeće sa radom 19. septembra. Termini za građanstvo su radnim danima od 19 do 23 sata, vikendom od 11 do 16h i od 17 do 20h. Cena ulaznice je nepromenjana i iznosi 200 dinara.