Predstavljanje Zvornika u sklopu manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“

Promotivnim filmom o Republici Srpskoj, u produkciji tamošnjeg Ministarstva trgovine i turizma, kao i filmom o Zvorniku, u vrbaskoj biblioteci su predstavljene neke od glavnih odlika podneblja preko Drine koje obiluje kulturom i tradicijom. „Dani Srpske u Srbiji“ realizovani su po četvrti put, a po prvi put su uključili Vrbas i po prvi put je, u sklopu ove manifestacije, predstavljen Zvornik.

„Zahvaljujem se na gostoprimstvu narodnoj biblioteci „Danilo Kiš“ iz Vrbasa u kojoj realizujemo naš program u okviru manifestavcije „Dani Srpske u Srbiji“. Mi ovde predstavljamo grad Zvornik i rad naše ustanove, gradske bibloteke, koja obeležava sedam decenija postojanja“, rekao je u ime Zvorničke biblioteke i muzejske zbirke, Aleksandar Ivanović, profesor razredne nastave.

Ivanović je upoznao prisutne sa osnovnim karakteristikama Zvornika i okoline, dok se u nastavku svojim aforizmima predstavio Stanislav Tomić. Tomić je član upravnog odbora zvorničke biblioteke i profesor filozofije i sociologije, a objavio je dve zbirke satiričnih aforizama.

Dve večeri pre ovog događaja, u našem gradu je prikazana pozorišna predstava „Poslednja pesma“, takođe u sklopu manifestacije koju priređuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.