Novi toaleti za učenike OŠ “Bratstvo-jedinstvo“

Osnovna škola „Bratstvo jedinstvo“ iz Vrbasa pokrenula je akciju donatorskog tipa pre pola godine, kako bi bili uređeni toaleti u školi. Akcija je zahvaljujući mnogobrojnim donatorima i lokalnoj samoupravi uspešno sprovedena tako da su toaleti za učenike ptpuno sanirani. Toaleti konačno odgovaraju higijenskim osnovama koje bi svaka škola trebala da ima. Komplet su izmenjene sanitarije, instalacije, pločice od poda do plafona.

„Uvidevši našu dobru volju i angažovanje da pronađemo sponzore, lokalna samouprava nam je izašla u susret, i uzela učešće od 490 hiljada dinara za izvođenje radova, na čemu smo im posebno zahvalni. Nadamo se da ćemo i dalje zajedničkim akcijama uspeti da rešimo neke od tekućih problema koje svaka škola ima“, rekla je Slavica Šestović direktorka OŠ „Bratstvo jedinstvo“.

img_6892

Prema rečima Milana Glušca, predsednika opštine Vrbas, lokalna samouprava je u dogovoru sa menadžmentom škole opredelila određena sredstva za rešavanje gorućeg problema u školi, i uz pomoć donatora problem je rešen.

„Lokalna samouprava će u skladu sa svojim mogućnostima i dalje finansijki pomagati, ne samo ovu, već i ostale škole, kako bi rešile svoje probleme. Obratili smo se kancelariji Vlade za upravljanje projektima, dostavili smo podatke za oko 30 javnih objekata, među kojima su i škole, gde treba da se izvrše sanacije, i nadamo se da će nam sredstva biti odobrena“, rekao je Glušac prilikom obilaska OŠ „Bratstvo jedinstvo. On je istakao da će lokalna samouprava i dalje stajati na raspolaganju školama i da će zajedno sa direktorima i uz pomoć donatora pokušati da obezbedi što bolje uslove za đake.