Pokrajinski sekretar Bjelić pohvalio opštinu Vrbas

Prilikom posete Ognjen Bjelić, je istakao da pokrajinski Sekretarijat na čijem je čelu ima pripremljene programe i planove za razvoj lokalnih samouprava Vojvodine kao i za regionalnu i međuregionalnu saradnju.

“Moja misija je ovim posetama opštinama da se izdefinišu prioriteti svake opštine i da se spremno ulazi u projekte i povlačenje sredstava iz fondova EU i Fonda za razvoj Vojvodine, da se to ne bi radilo pomoću štapa i kanapa“, rekao je Bjelić.

Po njegovim rečima opštine treba da rade i na projektima iz oblasti energetske efikasnosti i da popišu sve objekte od značaja, kao što su škole, vrtići, domovi zdravlja i bolnice, koji mogu da se uvrste u te projekte. Sekretar Bijelić pohvalio je opštinu Vrbas koja je velike rezultate postigla u oblasti energetske efikasnosti, i rekao da Vrbas treba da bude primer drugim opštinama.

Predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac je istakao kao jedan od prioritetnih projekata izgradnju industrijskih zona. Sekretar Bjelić je pozvao sve opštine da se uključe u projekte energertske efikasnosti, i naglasio da je pre dva dana raspisan poziv za prekograničnu saradnju sa Mađarskom, gde će biti na raspolaganju oko 21 milion evra, i da opštine treba da kandiduju svoje projekte. Kako je još istaknuto, neophodna je još bolja međuopštinska saradnja, kao i intenziviranje saradnje na svim nivoima vlasti i sa kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj.