Svečanosti povodom Dana oslobođenja i Dana opštine Vrbas

Svečanom sednicom SO Vrbas u sali gradskog bioskopa, dodelom Oktobarske nagrade i prikazivanjem promotivnog filma, zvanično je obeležen 20. oktobar – Dan oslobođenja i Dan opštine Vrbas. Ranije, u toku prepodneva, delegacije OO SUBNOR-a i opštine Vrbas, položile su vence na spomenike palim borcima širom grada, a ispred spomenika u centru održan je i poseban program.

20-oktobar

Na spomenik Palim borcima i žrtvama fašizma vence su, osim predstavnika SUBNOR-a i opštine Vrbas, položili i izaslanici ukrajinske i crnogorske ambasade, organizacija civilnih invalida rada, ratnih veterana, srpsko-ruskog prijateljstva, antifašista Vukovara, boraca NOR-a iz Herceg Novog, Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine, OŠ „20. oktobar“, kao i opštinskih odbora SNS-a, SPS-a, PUPS-a i SDPS-a.

„Želim da istaknem naše zadovoljstvo što živimo u opštini koja predstavlja multinacionalnu zajednicu i u kojoj vladaju tolerencija, međusobno uvažavanje i poštovanje. Čestitajući Dan opštine svima, želim da istaknem naše opredeljenje i odlučnost da služimo narodu i istrajemo u nameri da Vrbas postane pogodno mesto za život“, rekla je predsednica SO Vrbas, Marjana Maraš, otvarajući svečanu sednicu opštinskog parlamenta.

Slide 1

Svečanoj sednici prisustvovali su i generalni konzul Republike Crne Gore u Srbiji, Miodrag Kankaraš, savetnik Ukrajinske ambasade , Igor Vinokurov, potpredsednik pokrajinske vlade i sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, potpredsednica Skupštine AP Vojvodina, Aleksandra Đanković, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Vuk Radojević, predsednici susednih opština, republički i pokrajinski poslanici, lokalni odbornici. Nijh i ostale zvanice, sa dostignućima lokalne samouprave u proteklom periodu upoznao je predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac.

„Ponosno stojeći pred vama na današnji dan, rođendan naše slobode, mogu da kažem da je naša opština zasigurno krenula putem razvoja i napretka. U energetskoj efikasnosti potvrđeni smo lider u Srbiji i regionu. Rukovodstvo opštine uspelo je da obezbedi prvu grinfild investiciuju u našoj opštini, procenjenu na milion evra. Zahvaljujem se i na plemenitoj donaciji Ambasade Rupublike Turske za izgradnju igrališta prilagođenog deci sa posebnim potrebama. Zahvaljujemo se na saradnji republičkom i pokrajinskom nivou vlasti, ali i partnerima na lokalu, Policijskoj stanici Vrbas, na podizanju bezbedonosne situacije, kao i javnim preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama i organizacijama“, naznačio je u svom govoru predsednik Glušac.

Uručena su i najviša priznanja opštine Vrbas – Oktobarske nagrade – docentu doktoru Miloradu Bijeloviću, načelniku Odeljenja za traumu grudnog koša Klinike za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti Sremska Kamenica, profesoru doktoru Vladimiru Koprivici, dekanu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, i Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja ‘Veljko Vlahović’ Vrbas.

img_1224