Koncert Miloša Milivojevića, profesora gitare Osnovne muzičke škole u Vrbasu

Prema rečima Verice Ožegović, direktorke vrbaske Osnovne muzičke škole, ne dešava se često da profesori drže koncerte i zato je sinoćni nastup troje nastavnika ove škole bio izuzetno dobar za učenike, koji su i bili njegova pretežna publika. Nastupio je profesor gitare Miloš Milvojević, a veče je upotpunio klavirski duo Elmazi, sestara Lejle i Anite, koje predaju ovaj instrument u muzičkoj školi u Vrbasu.

„Večerašnji koncert je zapravo moj diplomski koncert povodom završetka master studija i isti ću održati sutra pred komisijom u Nišu na Fakultetu umetnosti. Ovaj koncert sastavljen je iz dela širih epoha od baroka, preko romantizma do španskog impresionizma i moderne muzike za klasičnu gitaru. Zahvalio bih se direktorki naše škole, Verici Ožegović, koja je omogućila da sviramo koncert u odličnom ambijentu Gimnazije“, kazao je Milivojević.

oms-2

Milivojević se zahvalio i koleginicama Lejli i Aniti Elmazi, koje su na studijama klavira u Gracu. Ovaj klavirski duo izvodio je kompozicije Rahmanjinova.

Miloš Milivojević je osvojio veliki broj međunarodnih i republičkih nagrada u zemlji i regionu, uključujući i nagradu na „Guitar art“ festivalu u Beogradu. Nastupao je na beogradskom Kolarcu, kao i u Novom Sadu, Banjaluci, Baru…