Otvorena izložba akademskog vajara Vojimira Dedeića

Izložba akademskog vajara i dugogodišnjeg profesora likovne kulture u vrbaskoj Gimnaziji, Vojimira Dedeića, sinoć je otvorena u Galeriji Kulturnog centra Vrbasa. Skulpture, predmeti, objekti urađeni veštom vajarskom rukom impozantno i moćno dali su nešto svetsko u odrazu prostora Galerije, potpuno ga menjajući.

„Izložbe su važne umetniku zbog  tog suda javnosti o onome što radi, tako je meni važna i ova večeras, koja je organizovana na poziv domaćina Galerije,“ rekao je Dedeić.

Izložbu je otvorila galeristkinja dr Silvia Jelačić. Govoreći o njegovoj ljubavi prema umetnosti, o Dedeićevoj značajnoj ulozi na razvoju likovne scene Vrbasa, o njegovoj višedecenijskoj prisutnosti na likovnoj sceni Srbije, o delima, skulpturama o prisutnosti na umetničkoj sceni eks Jugoslavije.

„Vajarstvo smatram najtežom umetničkom disciplinom, ali umetnik čija dela su večeras ovde ispred nas uspeo je potpuno da oslika sebe u svojim delima,“ rekla je dr Jelačić.

Dedeić se zahvalio na organizovanju izložbe, zahvalio se gradu Vrbasu i građanima sa kojima se, kako kaže, 40 godina družio i stvarao ono što je stvorio. Vrbaska Galerija je bila prepuna poštovalaca umetničkog rada ovog velikog vrbaskog umetnika i vajara.