Spremnost Vrbasa i Požege da sarađuju u energetskoj efikasnosti

Rukovodstvo opštine Požega, na čelu sa Milanom Božićem, predsednikom ove opštine, posetilo je danas Vrbas. Delegaciju su činili i Duško Đorđević, zamenik načelnika Opštinske uprave Požega, kao i Branislav Glušac, član Opštinskog veća. Božića je primio predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac. Povod za ovu posetu i satanak bila je zainteresovanost  za rad, znanja i iskustva vrbaske Кancelarije za energetski menadžment, o čijim su aktivnostima prve informacije rukovodioci Požege imali priliku da dobiju na nedavnoj prezentaciji Vrbasa u Užicu.

„Znamo da Vrbas ima dobra iskustva u ovoj oblasti. Кako bi preneli ta iskustva i pružili nam neophodnu pomoć, delegacija Požege stigla je u Vrbas. Nadam se novim sastancima na ovu temu i uspostavljanju dobrih odnosa naših opština“, rekao je Duško Đorđević. On je zahvalio Milanu Glušcu na spremnosti za pružanje podrške i istakao da su Vrbas i Кancelarija za energetski menadžment izabrani jer Požega želi da usvaja najbolja znanja i sledi najbolje primere.

„Spremni smo da pomognemo kolegama iz Požege da implamentiraju naša iskustva i tako skrate put do pozitivnih rezultata rada na uštedi energije i poboljšanju kvaliteta fukcionisanja raznih objekata. Takođe, razgovarali smo o saradnji u oblasti privrede i drugim oblastima, kako bi naše dve lokalne samouprave i građani imali korist od uspostavljanja dubljih odnosa“, rekao je nakon sastanka predsednik opštine Vrbas.