Vrbaski policajci doveli Deda Mraza u Kucuru

U okviru projekta „Policija u lokalnoj zajednici“, akciju dodele novogodišnjih paketića za romsku decu iz Kucure upriličili su službenici Policijske stanice Vrbas. Ovim je nastavljen niz aktivnost koje se sprovode u okviru ovog projekta koji se odvija u opštinama Zemun, Prijepolje i Vrbas.

„Sredinom juna 2015. godine počeli smo sa ostvarivanjem projekta „Policija u lokalnoj zajednici“ kao jedina opština na teritoriji AP Vojvodina u kojoj se on realizuje.  Pored edukacije najmlađih, druženja sa penzionerima, Sajma bezbednosti i prevencije, danas smo posetili deo Kucure gde pretežno žive Romi. Želeli smo da otklonimo predrasudu da u ovaj kraj zalazimo samo zbog primene nekih represivnih mera, već da se možemo pojaviti i kako bi se družili sa najmlađima, doneli im paketiće i doveli im Deda Mraza. Ovakve akcije približavaju nas građanima i sigurno doprinose uspostavljanju prijateljskog i partnerskog odnosa“, naglasio je Vlado Glođović, načelnik PS Vrbas.

Domaćin policijskim službenicima bio je sveštenik Evanđeoske crkve iz Kucure Aleksandar Subotin. On je rekao da je u toj sredini ovo još nezabeležen primer koji će sigurno približiti pripadnike romske populacije ovoj službi.