Prijem u opštini za porodice palih boraca

Članove porodica koje su tokom ratova na prostorima nekadašnje Jugoslavije izgubile svoje bližnje, primio je danas Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas. U našoj opštini je bez svojih sinova, muževa i očeva ostalo blizu osamdeset porodica, a ovaj prijem se za njih tradicionalno organizuje i tada im se uručuje i jednokratna novčana pomoć.

„Ne možemo vam vratiti vaše najmilije, ali postoje drugi načini da vam izađemo u susret, kroz rešavanje vaših egzistencijalnih, komunalnih ili drugih problema, onoliko koliko je to u našoj moći. Kod mene i mojih saradnika, vrata su vam otvorena u bilo koje doba. A ovaj prijem je simboličan znak pažnje i podsećanje da na nas možete da računate“, naznačio je Glušac.

Prijemu, i razgovoru koji se potom poveo, prisustvovali su i članovi opštinskog veća, Duško Ćutilo i Marijan Mijanović. Prisutni su se najviše zanimali za razne vidove pomoći koje obezbeđuju lokalna samouprava i nadležno Ministarstvo za rad, zapošlajvanje, socijalna i boračka pitanja, kao što su studentski prevoz, stambeno zbrinjavanje, pomoć invalidnim licima ili slanje u banje i lečilišta.