Studenti humanitarci za decu iz „Multiarta“ – Osmeh na dar

Humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ obezbedila je paketiće za decu iz ‘Multiarta’ i za jedan broj dece iz materijalno ugroženih porodica, koja pohađaju Osnovnu školu ‘Petar Petrović Njеgoš’. Кutije za prikupljanje pomoći bile su postavljene na fakultetima Univеrziteta u Novom Sadu i prikupljena sredstva, u novcu, igračkama i slatkišima, upotrebljena su za pravljenje paketića.

„Naša Fondacija organizuje ovakve akcije više puta godišnje širom Vojvodine, ovo je druga godina da smo u Vrbasu, a želja nam je da barem na trenutak nekome pomognemo i skrenemo pažnju na činjenicu da se mnogi susreću sa brojnim problemima koje društvo treba da rešava“, rekla je Bojana Grgurević, članica fondacije i studentkinja iz Vrbasa. Posebnu zahvalnost za podršku akciji, Bojana je iskazala Jeleni Aleksić i njenom horu.

Specijalna novogodišnja priredba i dodela paketića za decu sa smetnjama u razvoju okupljenu u Udruženju građana „Multiart“, kao i za decu iz materijalno ugroženih porodica, održana je juče.

„Vrbas je poznat kao grad velikog srca, to se pokazuje iz meseca u mesec, iz dana u dan, a najbolje se videlo ovih prazničnih dana. Nije poenta da neko dobije paketić, već je poenta deljenje problema koje proživljavaju brojne porodice u našoj opštini. Ova vrsta podrške nam mnogo znači, ali mi i dalje apelujemo na nadležne organe da se svi oblici socijalne zaštite realizuju i kod nas. Nismo oni koji žele da kritikuju, već da na delu pokažemo da se uz dobru volju može puno toga uraditi“, rekao je Boris Bijelović iz „Multiarta“.