Ljiljana Habjanović Đurović u vrbaskoj Biblioteci

Poznata srpska književnica Ljiljana Habjanović Đurović bila je sinoć gost vrbaske Narodne biblioteke „Danilo Kiš. U uvodnom izlaganju, kao što je to uobičajeno na ovakvim promocijama, književnik Branislav Zubović je govorio o biografskim podacima gošće, kao i o njenom pozamašnom književnom opusu. Bolji poznavaoci literature znaju da je ova srpska književnica poznata po romanima  „Ženski rodoslov“,“Petkana“, „Zapis duše“ i zapravo da je napisala 14 romana i da je poslednjih godina naš najčitaniji pisac. Njene knjige prevođene su na 15 stranih jezika.

Na promociji Ljiljana Habjanović – Đurović govorila je o svom životnom putu koji ju je vodio u književnost i literaturu, a to što je književnik i pisac smatra Božjim darom.

„Moj književni rad delim u dve faze, prva u kojoj sam napisala  šest knjiga, gde sam se bavila svetovnim temama i druga faza ili drugi ciklus romana, koji je bio duhovni,“ rekla je književnica. Nakon toga tražila je neposrednu komunikaciju sa  prisutnom čitalačkom publikom, koja je postavljala  pitanja vezana za njen književni rad. Ljiljana Habjanović –  Đurović je govorila i o svojoj poslednjoj knjizi  „Onda je došla dobra vila“, koja je prošle godine promovisana na beogradskom Sajmu, i koja je do sada izazvala veliku čitalačku pažnju.