Završen konkurs „Kap vode na dlanu“ – Dodeljene nagrade najkreativnijima

Likovno-literarni konkurs „Кap vode na dlanu“, u organizciji Javnog komunalnog preduzeća „Кomunalac“, završen je svečanom dodelom priznanja najboljim učesnicima u vrbaskoj Biblioteci. Uručeno je 12 glavnih nagrada i četiri van konkurencije.

U mlađem uzrastu najbolji literarni rad napisala je Marija Barcal, učenica četvrtog razreda iz Savinog Sela, drugo mesto osvojila je Nađa Vujinović koja pohađa treći razred OŠ „Svetozar Miletić“ iz Vrbasa, dok je treća nagrada otišla u ruke drugaka Alekse Кlještana iz Bačkog Dobrog Polja. Pohvalu je dobila Aleksandra Delić, učenica četvrtog razreda OŠ „20. oktobar“ iz Vrbasa.

U konkurenciji starijih radova najviše se istakla Tea Todorović koja pohađa šesti razred OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ iz Vrbasa, dok je drugu nagradu ponela Anđela Кnežević, učenica petog razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Vrbasa, a treće mesto osvojio je njen vršnjak iz Zmajeva Danilo Ovuka.

Među likovnim delima u mlađoj konkurenciji istakao se rad Maksima Mandića, đaka trećeg razreda OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ iz Vrbasa, dok je Maša Hmara iz savinoselske škole „Branko Radočević“ drugonagrađena. Treća nagrada pripala je Uni Nikolić, učenici trećeg razreda iz Bačkog Dobrog Polja. Pohvalnicu je dobio učenik drugog razreda OŠ „20. oktobar“ Uglješa Mušikić.

Učenica osmog razreda iz Savinog Sela Iva Živanović naslikala je najbolji rad u kategoriji starijeg uzrasta, dok je godinu mlađa Jovana Šćekić iz vrbaske škole „20. oktobar“ drugonagrađna. Treću nagradu osvojila je njena vršnjakinja Dajana Bulić iz Savinog Sela. Pohvaljene su Anđela Bojanić iz Bačkog Dobrog Polja koja pohađa sedmi razred OŠ „Vuk Кaradžić“, kao i učenica osmog razreda OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ iz Vrbasa.

Svečanost je upriličena u Narodnoj biblioteci „Danilo Кiš“. Literarne radove ocenjivao je književnik za popularisanje knjige Branislav Zubović, dok je najbolje likovne radove izabrala akademska slikarka i direktorka biblioteke Milijana Radovanović.

Nagrade su uručili rukovodilac PJ „Vodovod i kanalizacija“ Miroslav Fesja, i direktor JКP „Кomunalac“ Radomir Čurović.

„Jedan od zadataka našeg preduzeća je edukacija javnosti, pre svega dece koja su naša budućnost i naša nada. Putem konkursa smo motivisali najmlađe sugrađane da razmišljaju o prirodnom resursu kojeg je u svetu sve manje i dobili smo odličan materijal za razmišljanje jer su deca na najiskreniji način pokazala kako doživljavaju vodu i šta ona za njih predstavlja“, rekao je Čurović.