Političku budućnost Srbije u Vrbasu predstavili SP Dveri – Boško Obradović

„Došlo je vreme da podvučemo crtu sa onima koji nas 26 godina, od kada postoji višestranačje, varaju i lažu. To je smisao predsedničkih izbora, da se zahvalimo svim kandidatima prošlosti i damo šansu političkoj budućnosti. Vreme je da dođe do smene političke generacije, i ja kao predstavnik nove generacije srpskih političara, želim da podvučem tu crtu i da krenemo novim putem“, rekao je na tribini u Vrbasu, Boško Obradović, lider Srpskog Pokreta Dveri, i kandidat za presednika Srbije.

Prema njegovim rečima na predsedničkim izborima postoji velika šansa da se zaustavi „propast“ Srbije.

„Ne radi se ovde o smeni vlasti, već o politici koja nas je dovela dovde. Mislim da građani Srbije, kao i građani čitave Evrope i sveta, žele nešto novo. Trebalo bi da građani Srbije glasaju za nekoga ko do sada nikada nije bio na vlasti, iza sebe nema nikakve afere, nije korumpiran, ko nije kupio diplomu i ko je ostao da živi u Srbiji da se bori za bolju budućnost“, poručio je Obradović.

Pre održavanja tribine u Bioskopu „Jugoslavija“, Obradović je obišao Veliki bački kanal i tom prilikom najavio tužbu protiv svih onih koji su odgovorni i zbog toga što problem nije decenijama rešen.

„Zagađeni Veliki bački kanal u Vrbasu je nažalost jedna od karakterističnih slika savremene Srbije, kako je naša država upropaštena, zapuštena i kako danas izgleda. Veoma je važno da vidimo ko je odgovoran, za ovakvu ekološku katastrofu, za ovakav problem, za zdravlje građana Vrbasa. Mnogi su uložili velika sredstva za čišćenje ovog kanala, ali pomaka nema. Srpski pokret Dveri pokrenuće veliku tužbu u ime građana Srbije protiv svih onih koji su odgovorni za to što se ne rešava pitanje ovakve ekološke bombe u srcu Bačke“, rekao je Obradović.

Govoreći o problemima sa kojima se građani Vrbasa susreću Obradovićje rekao, da  Vrbašanin, narodni poslanik, Ivan Kostić, može u mnogome da pomogne.

„Za skupštinskom govornicom Ivan Kostić je već pokrenuo određena poslanička pitanja koja su u interesu Vrbasa i  predstavlja glas Vrbasa u Narodnoj skupštini Republike Srbije. On odlično radi posao narodnog poslanika. Upravo je on pokazao koliko znači kada jedna nova generacija srpskih političara stupi u skupštinu Srbije. Kostić se posebno istakao sa svojim skupštinskim zaduženjem na čelu Odbora za Srbe u regionu i rasejanju, za samo nekoliko meseci mandata obišao je skoro sve srpske zajednice u regionu i nekoliko srpskih zajednica u dijaspori. Ivan Kostić je politička budućnost Vrbasa“, rekao je Obradović.

Pozdravljajući sve prisutne, Ivan Kostić,  istakao je značaj očuvanja tradicije.

„Moramo da čuvamo svoj jezik, kulturu, pesmu, da čuvamo svoja imena, da čuvamo zemlju  i svoju državu, to je naša ideologija. Mi želimo da imamo predsednika da imamo poglavara države, koji će se za te ideje zalagati. Mi jasno znamo kojim putem idemo, a to nije put koji može da donese instant rešenja, to je težak trnovit put, kojim zarad naše dece hodamo i nesmemo da odustnemo od njega. Moramo nešto da promenimo da nam život bude bolji. Moramo da dovedemo nove ljude koji će zavesti nova pravila“, rekao je Kostić.

Sve prisutne na tribini pozdravila je i Marija Janjušević, član predsedništva SP Dveri i narodna poslanica.