I „Komunalac“ u humanitaroj akciji „Čep za hendikep“

U akciju „Čep za hendikep“, koju je pokrenulo Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata iz Zrenjanina, a koja podrazumeva prikupljanje čepova sa ambalažnog PET otpada, uklujučilo se i Javno komunalno preduzeće „Кomunalac“.

„Mi svojim malim doprinosom pomažemo akciju „Čep za hendikep“. Budući da vršimo reciklažu, odnosno, presovanje ambalažnog PET otpada koji dalje distribuiramo, uspevamo da odvojimo i određenu količinu čepova“, kaže poslovođa u PJ „Čistoća“ Mladen Кrivokapić, dodajući da se ovako prikupljena sredstva koriste za nabavku ortopedskih pomagala, a ova pomagala potrebna su i Društvu invalida Vrbasa.

„Trudićemo se da što više promovišemo ovu akciju kako bi se skupio veliki broj čepova. Ovo je mnogo lepa priča za nas invalide. Put od plastičnih čepova do jednog ortopedskog pomagala, veoma je dug i iscrpan, ali se, uz zajedničke napore, sve može“ kazao je predsednik „DIV“-a Dragan Janković

Potrebna je velika količina čepova, otprilike dve-tri tone da bi se nabavila jedna kolica. Ideja prikupljanja čepova potekla je pre nekoliko godina, a akciju podržava 920 obrazovnih institucija, 430 kompanija i pola miliona pojedinaca. Predsednik Društva invalida Vrbas Dragan Janković poziva sve sugrađane da se priključe „Čepu za hendikep“.

Svi zainteresovani stanovnici opštine Vrbas prikupljene čepove, mogu da donesu u prostorije PJ „Čistoća“, na adresu Bude Tomovića br. 7,  odakle će se dalje distribuirati.