Prijem u opštini za učenike iz programa učeničke razmene

Vrbaska Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ je u okviru programa međunarodne razmene učenika protekle dve nedelje ugostilia grupu od 19 đaka i jednog profesora iz italijanskog grada Kaljari sa Sardinije. Gosti iz Italije boravili su kod učenika iz Gimnazije, a tokom dve nedelje imali su sadržajan i bogat program. Na samoj završnici, dva dan pred odlazak, bili su na prijemu u svečanoj sali SO Vrbas, gde ih je primio predsednik Privremenog organa, Milan Glušac.

“Lokalna samouprava podržala je projekat razmene učenika i pokušali smo tokom njihovog boravka ovde da im dočaramo duh Srbije i naše kulture. Drago mi je što su i oni zadovoljni, nadam se da će se nakada opet vratiti ovde, i što sa sobom nose lepe utiske. Uvek ćemo podržati ovakve projekte, jer smatram da je ulaganje u obrazovanje i naše učenike jedan od prioriteta”, rekao je Glušac.

Prema rečima Mire Nedić, cilj današnjeg prijema jeste da učenici iskažu svoje utiske. „Veoma mi je drago što su utisci učenika pozitivni. Učenicima iz Italije uručićemo suvenire, koji će ih pored lepih uspomena podsećati na boravak u Vrbasu“, rekla je Nedić.

Porofesorica istorije Snežana Škrbić, zahvalila se predstvnicima opštine Vrbas koji su prepoznali ovu ideju i bili pokrovitelj međunarodne razmene učenika.

“Drago mije što se prvi deo našeg projekta završava uspešno sa svih aspekata. Uskoro ćemo otići u uzvratnu posetu i svesni smo da ćemo mi biti ambasadori naše zemlje, tako da ćemo se potruditi da je najbolje predstavimo“, rekla je Škrbić.

Večeras će za učenike iz Italije i Vrbasa održati završna žurka, a već prekosutra oni se vraćaju u Italiju. U uzvratnu posetu Sardiniji, naši đaci i nastavnici otputovaće u maju ove godine. Pokretač svih aktivnosti je udruženje „Interkultura Srbija“, koju u vrbaskoj Gimnaziji predstavlja profesorka Snežana Škrbić.