Pokrajinski sekretar Batez obišao sportiste u Ravnom Selu i Bačkom Dobrom Polju

Fudbalski klub „Proleter“ u Ravnom Selu i Ženski odbojkaški klub „Sutjeska“ u Bačkom Dobrom Polju posetio je juče Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Batez se upoznao sa radom ova dva sportska kolektiva i stanjem sporta u opštini Vrbas, a razgovarao je i sa članom Privremenog organa Predragom Rojevićem, sportistima i trenirima. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu je tom prilikom klubovima koje je posetio poklonio lopte za treninge.

„Ova poseta deo je šire akcije upoznavanja klubova i sportske infrastrukture u Vojvodini. Zadovoljan sam onim što sam video u klubovima u Ravnom Selu i Bačkom Dobrom Polju. Oba kluba rade dobro, najvažnije je da ima zainteresovane dece, uslovi su dosta dobri, a ono što je problematično mi je posebno sugerisano, kao što je problem grejanja u hali u Bačkom Dobrom Polju. To ćemo uskoro razmatrati, jer je stav Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu da se da prednost objektima čije kompletiranje je pri kraju. Bez infrastrukture ne možemo stvarati šampione“, rekao je Batez.

Batezu se na poseti i poklonima zahvalila Biljana Grubišić, predsednica ŽOК „Sutjeska“, a informisala ga je i o aktivnostima Kluba koji predstavlja.

“Klub je za četiri godine postojanja stigao do 65 članova i do dve posebne sekcije – školice za sport i aerobik, a planira se i pokretanje muške ekipe. U klubu rade tri školovana, licencirana i talentovana trenera. Hvala roditeljima koji redovno dovode decu, ne samo iz Bačkog Dobrog Polja, već i iz Zmajeva i Ravnog Sela, a hvala i Vladimiru Batezu, bivšem odbojkašu čija poseta sigurno motiviše decu da još više rade”, saopštila je Grubišić.