Pokrajinski sekretar Vladimir Batez obišao sportske klubove u Vrbasu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez posetio je juče Rukometni klub Vrbas i Ženski košarkaški klub Vrbas-Medela. Tom prilikom on je razgovarao sa trenerima i igračima o situacijii u klubu kao i o uslovima u kojima treniraju. Poželevši im sreću na predstojećim takmičenjima on je predstavnicima ova dva kluba uručio poklon, po 10 rukometnih i košarkaških lopti.
„Rukometni klub Vrbas je klub sa tradicijom koji je iznedrio mnoge reprezentativce i vrhunske sportiste. Drago mi je što vidim mlade ljude, uspešne sportiste koji sa velikom strašću treniraju. Želim im da uđu u najviši rang takmičenja i da vrate rukomet Vrbasa na najviši nivo, gde i pripada. Drago mi je što je i Ženski košarkaški klub Vrbas postigao veliki uspeh, i što je jedan od najboljih ženskih košarkaških kolektiva u Srbiji. Obilaskom ovih klubova, želimo da damo podršku mladim sportistima i da ih motivišemo koliko možemo“, rekao je Batez.

Govoreći o sportu u Vojvodini, pokrajinski sekretar rekao je da se situacija razlikuje od opštine do opštine, a da je Vrbas po broju klubova i uspesima jedna od boljih opština. „Vrbas je poznat kao grad sporta. Iako finansijska situacija nije najbolja, mnogi sportisti postižu odličan uspeh. Prilikom obilaska klubova pokušavamo da sagledamo situaciju, razgovaramo sa sportistima i trenerima, sagledamo situaciju i u Pokrajinskom sekretarijatu za sport pravimo strategiju razvoja sporta na osnovu toga“, istakao je Batez.
Sa pokrajinskim sekretarom razgovarao je Milan Glušac, predsednik Privremenog organa opštine Vrbas i dugogodišnji sportski radnik, nekadašnji rukometni reprezentativac, uspešni sportista Jovan Kovačević. „Drago mi je što se pokrajinski sekretar upoznao sa situacijom u Vrbasu, što se sporta tiče. Nedavno je bio u prilici da se upozna sa sportom u školama u našim selima, a sada i sa klubovima u gradu. U direktnom kontaktu sa mladim sportistima, najbolje se može sagledati situacija na terenu i rešiti eventualni nedostaci i unaprediti u svakom smislu i podići na viši nivo sport u našoj opštini. Oko 60 sportskih klubova se redovno finansira iz opštinskog budžeta, a osim toga dostupni su im svi sadržaji Centra za fizičku kulturu besplatno“, rekao je Glušac.