Podrška listi SNS od vojnih veterana

Članovi Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 1999. godine – vojni veterani, doneli su odluku da na predstojećim lokalnim izborima, zakazanim za 23. april, podrže kandidate sa liste Aleksandar Vučić – Brže, jače, bolje, koju je predložila Srpska napredna stranka.

Milan Štrk, predstavnik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 1999. godine, istakao je da je lokalna samouprava u opštini Vrbas jedna od samo nekoliko u Srbiji koje je prepoznala probleme vojnih veterana i počela da ih rešava.

„Uveren sam da će se naš položaj popravljati jer smo krenuli tim putem. Dobili smo prostorije za rad društva, besplatan prevoz na nivou grada, popust za upotrebu letnjeg i zimskog bazena za veterane i njihove porodice, a razgovaramo o još nekim konkretnim merama, kao što je popust na cenu komunalnih usluga, o čemu će se izjašnjavati buduća Skupština opštine. Takođe, formiraćemo sa lokalnom samoupravom zajedničko radno telo koje će brinuti o problemima veterana“, kazao je Milan Štrk, predstavnik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 1999. godine.

Milan Glušac, prvi na listi kandidata za odbornike SNS, istakao je da će Srpska napredna stranka odgovorno vršiti lokalnu vlast i sve učiniti da se, u skladu sa mogućnostima, pomogne onima koji su bili spremni da pomognu državi kada je bila ugrožena. Glušac je još napomenuo da su vojni veterani prepoznali politiku SNS-a i predsednika Aleksandra Vučića kao politiku koja brine o svim ugroženim grupama.