Počeli radovi na adaptaciji OŠ „P. P. Njegoš“ – Rok 3. avgust

Radovi na adaptaciji Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu  započeli  su danas u okviru Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini. Ugovorena vrednost radova iznosi 34.556.343,60 dinara sa PDV-om. Izvođač radova je firma DOO „Jugogradnja“ iz Beograda, dok će stručni nadzor radova vršiti Odeljenje za komunalne i građevinske poslove. Dinamika radova je usaglašena sa rukovodstvom škole, pa se, zbog nesmetanog odvijanja nastave, završetak svih radova predviđa za 3. avgust ove godine.

„Hteo bih ovom prilikom još jednom da se zahvalim Vladi Republike Srbije na ovoj investiciji i odličnoj saradnji u realizaciji ovog projekta. Opština Vrbas je spremila do danas kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju za adaptaciju i sanaciju OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Kucure, Gimnaziju „Žarko Zrenjanin“ i objekte Predškolske ustanove „Bubica“ u Vrbasu i „Cvrčak“ u Bačkom Dobrom Polju, sa kojima smo takođe konkurisali, pa se nadamo I njihovoj realizaciji”, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Vrbas Milan Glušac obilazeći radove.

Radovi na adaptaciji ove škole obuhvataju postavljanje termičkog omotača zidova i krovova, sanaciju svih sanitarnih čvorova i svlačionica, uvođenje tople vode u svim toaletima, sanaciju svih učionica i fiskulturne dvorane, keramičarske, molerske, podopolagačke, limarske i krovopokrivačke radove, zamenu i popravku postojeće bravarije i stolarije, nove termo mašinske instalacije, uvodjenje automatizacije grejanja i radove na elektroenergetskim instalacijama. Trotoar oko objekta će takođe biti u potpunosti saniran.