Deca iz Vrbasa osvojila pehar na međuopštinskim Olimpijskim igrama

Na međuopštinskim Olimpijskim igrama za predškolce, deca iz vrtića “Bubica” PU “Boško Buha” iz Vrbasa osvojila su prvo mesto. Takmičenje je održano juče u Novom Sadu na Trgu Slobode u organizaciji stručnih saradnika za fizičko vaspitanje PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad. U ovogodišnjim igrama učestvovala su deca i vaspitači iz vrtića pet vojvođanskih gradova, Novog Sada, Kule, Kovačice, Inđije i Vrbasa.

Takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja. Nakon nerešenog rezultata u finalu su se našle ekipe iz Novog Sada i Vrbasa. Uspešniji su bili mališani iz Vrbasa koji su osvojili prvo mesto i pobednički pehar. Grupu od 26 predškolaca iz Vrbasa predvodile su vaspitačice Ines Joković, Ivana Jovanović, kao i Nebojša Dešić, specijalista fizičkog vaspitanja u PU “Boško Buha”. Utisci nakon takmičenja su sjajni, kako dece tako i vaspitača.

“Bilo je odlično, divno iskustvo. Deca su dala sve od sebe, igrali su, navijali i na delu se video timski rad i sportski duh kod svih. Takmičenje se odvijalo u četiri discipline: obaranje čunjeva, prenošenje teniskih loptica, skok u dalj i poligon spretnosti. Do samog kraja bilo je neizvesno, a naša ekipa uspela je u finalu, u poslednjoj igri da osvoji veći broj poena i tako dođe do pobede. Organizovanje ovakvih takmičenja je jako važno za decu, a mi ćemo se truditi da češće ovakva takmičenja organizujemo i kod nas”, rekao je Dešić.

Ovom međuopštinskom takmičenju prethodilo je takmičenje u Vrbasu na kojem su učestvovali predškolci iz cele opštine. U finalnom takmičenju tada su se našče ekipe “Pčelica” iz Savinog Sela i “Bubica” iz Vrbasa. Prema rečima Dašića za ovakav vid takmičenja veoma je važna podrška, koju je ekipa “Bubice” imala. Takmičenje su podržali Opština Vrbas, CFK “Drago Jovović”, Kulturni centar i “Dunav prevoz”.

O svemu je izveštavala i RTV Vojvodina, pa možete pogledati prilog ovog javnog informativnog servisa: