Pola veka rokenrola u Vrbasu, izložba u Gradskom muzeju – Gost Dado Topić

Gradski muzej upriličio  je vanredno dobru izložbu pod nazivom „Za koji život treba da se rodim“, koju je sinoć otvorio  Dado Topić, pop legenda jugoslovenskog rokenrola. Ambijent Muzeja, koji je podsećao na prve pabove, u kojima se svirao rokenrol, koji je bio osvetljen u pravom disko stilu, sa fotografijama i zabeleženim poznatim imenima iz sveta rokenrola, pozitivno i prijatno je iznenadio sve prisutne. Okupili su se i naši stariji sugrađani, prvi muzičari  organizatori rokenrol sastava „Crni biseri“ i  „Similorsi“ , na čelu sa dr Avramovim, koji je godinama svirao u vrbaskom rok bendu.

Dado Topić  se obratio mnogobrojnoj publici okupljenoj u Muzeju i rekao: „Tada smo bili mladi ljudi  u ondašnjoj Jugoslaviji, na raskršću naših života, opredeljujući  se za budući život znali smo da on nije inercija, da preuzimamo kulturu iz koje smo potekli  iz koje smo mogli da stvaramo“, rekao je Topić, dodajući da su ondašnje generacije, ali da to važi i danas, posedovale resurse kulture i da ako posedujete kulturu i znanje, niko ne može da vam stane na put. Kultura je temelj svega, ona je budućnost naroda, uz obavezno poštovanje tradicije kultura  se može podizati na viši nivo.

Za nesvakidašnje  upečatljiv i orginalan enterijer  izložbe, koji je prijatno iznenadio i gosta, potrudili su se uz pomoć Muzeja naši mladi sugrađani Aleksandar Milatović i Bodin Radojević. Nakon izložbe, Dado Topić je održao koncert na platou ispred Muzeja.