Raspodela građevinskog materijala izbegličkim porodicama

U okviru Regionalnog stambenog programa, opštini Vrbas pripala je pomoć od 244.000 evra, za građevinski materijal namenjen izbegličkim porodicama. Raspodelom građevinskog materijala izbegličkim porodicama, a na osnovu dva konkursa – za dodelu građevinskog materijala i za dodelu seoskih kuća – pomognute su ukupno 23 porodice. U prvom konkursu devet izbegličkih porodica dobilo je materijal vredan do 9.000 evra, dok je u drugom konkursu, uz seoske kuće, 14 porodica dobilo i građevinski materijal vredan 1.500 evra.

Prema rečima Danijele Ilić, članice Opštinskog veća, prethodne i ove nedelje isporučuje se građevinski materijal za devet porodica, i to prvu polovinu odobrenog materijala, a korisnici će imati rok od 90 dana za ugradnju. “Isporučuje se cigla, crep, cement, monte, prozori i vrata, a zatim sledi podela drugog dela materijala, svega onog što je potrebno za završetak objekata. Uz velike grantove, deli se i pomoć u građevinskom materijalu vrednom 1.500 evra za porodice koje su dobile seoske kuće“, rekla je Ilić.

Milan Glušac, predsednika opštine Vrbas, istakao je da lokalna samouprava na sve načine počušava da pomogne izbegličkim porodicama. “Lokalna samouprava je zajedno sa pokrajinskim i republičkim organima vlasti, kao i međunarodnim organizacijama, uspela da obezbedi oko 70 miliona dinara za projekte zbrinjavanja, ekonomskog osnaživanja i potpune integracije prognanih, izbeglih i interno raseljenih lica”, naglasio je Glušac.