Upoznajmo policiju

Službenici Policijske stanice Vrbas – pomoćnik komandira za saobraćaj Strahinja Đuračić, i inspektori za suzbijanje opšteg kriminaliteta Milana Žilić i Siniša Striber, održali su u Gimnaziji “Žarko Zrenjanin” i SSŠ „4. juli“ predavanja na teme: „Upoznajmo policiju“, „Sprečimo vršnjačko nasilje“, „U začaranom krugu droge i alkohola“ i „Učešće mladih u saobraćaju“.

Pored službenika PS u predavanjima je učestvovao i Goran Pejović, član Opštinskog veća zadužen za saobraćaj. Prema njegovim rečima maturantima je posebno interesantna bila tema bezbednosti mladih u saobraćaju.

“Posebno smo svim slušaocima apostrofirali da su mladi vozači najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u opštini Vrbas. Ova aktivnost definisana je u Akcionom planu za realizaciju Strategije unapređenja bezbednosti u saobraćaju u opštini Vrbas i cilj joj je da podstakne vršnjačku edukaciju“, rekao je Pejović.

Predavači su se obraćali učenicima završnih razreda ovih srednjih škola, s idejom da na vreme preveniraju sve oblike nasilja i narušavanja javnog reda i mira, kao i zloupotrebe alkohola i opojnih droga, ali i da predstave aktivnosti i rad policije u lokalnoj zajednici i upozore na oprez svih učesnika u saobraćaju, posebno mladih. Inače, predavanja su sprovedena u okviru akcije “Matura“, koja je organizovana na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.