Izlet u prozu sa glumcem Milanom Cacijem Mihailovićem

Program Izlet u prozu bio je tokom ovogodišnjeg Festivala poezije mladih rezervisan za predstavljanje tri knjige nastale iz pera glumca Milana Cacija Mihailovića. Dve knijige pod nazivom „Uspomenar 212“ i najnovija knjiga „Treći čin“ objedinjuju anegdote iz života naših proslavljenih glumaca, režisera i drugih pripadnika pozorišne trupe čuvenog beogradskog teatra „Atelje 212“. Mihailović je tokom decenija vredno beležio i objavio ono što mu se činilo „da je grehota da se zaboravi“. 

„Ovde u glavnoj ulozi nisam ja, već ova knjiga čiji su akteri sami bardovi naše glume iz Ateljea 212 za koje slobodno mogu reći da su činiili jednu reprezentaciju duha. Dramski umetnici poput Mire Trailović, Ljube Tadića, Rahele Ferari, Taška Načića, Zorana Radmilovića, Bate Paskaljevića ili Dragana Nikolića i njihove dogodovštine, zgode i nezgode“, rekao je Mihailović.

Poslednjom knjigom, koja je izašla prošle godine, obeležio je 60 godina postojanja svog matičnog pozorišta i 45 godina svog glumačkog rada.  A publici u vrbaskoj Biblioteci Caci je zaista priredio „smeh do suza“, vođen izrekom Duška Radovića da je, kad je nasmejan, čovek u svom najboljem izdanju.