Akcija “Pažljivko“ – Predškolcima dodeljene diplome

Policijski službenici PS Vrbas proteklih dana obišli su sve  objekte Predškolske ustanove “Boško Buha” i edukovali predškolce o bezbednosti u saobraćaju. Edukacija je sprovedena u gradu kao i u naseljenim mestima, u svih 11 objekata Predškolske ustanove, a nakon edukacije diplome je dobilo 524 predškolca iz opštine Vrbas. Akcija je održana u okviru projekta “Pažljivko” koju sprovode Predškolska ustanova, Policijska stanica i Agencija za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas.

“Policijska stanica Vrbas je tokom 2015/16. godine sprovodila  pilot projekat ‘Policija u lokalnoj zajednici’. Pilot projekat je završen ali sam koncept ostaje i dalje da funkcioniše. Sprovodeći projekat napravili smo niz akcija od kojih su se neke zadržale, jer su prepoznate  kao dobre i korisne. Jedana od akcija je upravo edukacija predškolaca. Iako oni tokom redovnog programa sa vaspitačima uče o ponašanju u saobraćaju, potpuno drugu dimenziju ima kada im policajci u uniformi pričaju o tome. Svrha je da se policija približi deci u najranijem uzrastu, da se razbiju predrasude. Ovo je druga godina za redom da policijski službenici edukuju predškolce, a verujem da će akcija postati tradicionalna i da će biti nastavljena svake naredne godine“, rekao je Vlado Glođović, načelnik PS Vrbas.

Policijski službenici Nenad Trbojević i Strahinja Đuračić razgovarali su sa decom o pravilima ponašanja u saobraćaju, proveravali njihovo znanje, ali i odgovarali na pitanja mališana.

“Deca su veoma pozitivno reagovala na edukaciju, bila su maksimalno aktivna. Ono što njih najviše raduje je završna manifestacija kada će biti održana praktična provera znanja, odnosno saobraćajni poligon. Ove godine održaće se tri završne manifestacije,  za decu iz  sela, a posebno za predškolce u gradu. Predškolcima su nakon edukacije dodeljene diplome, a nakon završne manifestacije biće dodeljene i nagrade”, istakla je Vanja Krečak, koordinator tima za saradnju sa medijima i održavanje javnih manifestacija.

Za predškolce iz Kucure i Savinog Sela završna manifestacija biće održana 6. juna u dvorištu kucurske Osnovne škole, za predškolce iz Zmajeva, Ravnog Sela i Bačkog Dobrog Polja 7. juna u dvorištu Mesne zajednice Zmajevo, dok će za predškolce iz Vrbasa završna manifestacija biti održana 8. juna na centralnom gradskom trgu.