Voda je život – Edukacija u OŠ “20. oktobar”

Ekipa Sektora marketinga JKP „Komunalac „Vrbas održala je edukativnu radionicu za učenike nižih razreda Osnovne škole „20. oktobar“ u cilju podizanja svesti o značaju voda kao temelja života. Akcenat je stavljen na racionalno korišćenje vode i čuvanje od zagađenja. U sklopu radionice prikazan je i film „Voda je život“. Učenici su aktivno učestvovali u radu i pokazali zavidno znanje iz oblasti ekologije.

„Radionica mi se jako svidela. Dosta toga sam znao, ali mi je dobrodošlo da se podsetim pređenog gradiva. Naučio sam i puno novoga i voleo bih da se ponovo organizuje neko slično predavanje“ rekao je učenik četvrtog razreda, Nikola Vujović.

„Naučili smo da ne možemo da živimo bez vode. Saznali smo kako voda stiže do naših kuća, kako da je štedimo i kako da čuvamo životnu okolinu. Volela bih da posetim „Komunalac“ i da oni ponovo dođu kod nas“, kazala je učenica četvrtog razreda, Marija Radovanović

U ume kolektiva škole na saradnji se zahvalio direktor, Radenko Šimun, istakavši da su ovakve radionice veoma važne za đake.“Želeli bismo da nam dođete što češće, jer su deca zadovoljna ovakvim načinom rada“, rekao je Šimun.

„Jako smo zadovoljni radionicom koju ste pripremili za naše đake. Na ovaj način ponovili smo gradivo iz predmeta Svet oko nas i Priroda i društvo. Takođe, saznali smo puno novina o PJ „Vodovod i kanalizacija“, naglasila je profesor razredne nastave, Slavica Gvozdenović

Predstavnici škole i učenici nakon edukacije izrazili su želju da posete vrbaski vodozahvat.